Veelgestelde
Vragen
Wat heb ik nodig om de trainingen te kunnen volgen?
- Een fitnessbal is erg fijn, je kan ook eerst een stoel pakken.
- Een yogamatje of sportschoenen voor meer grip op de vloer.
- Kleding waar je makkelijk in beweegt.
- Handgewichtjes, je kan ook eerst zonder gewichtjes trainen om het uit te proberen. (Twee flesjes water is een goed budget alternatief.)
Welke maat fitnessbal heb ik nodig?
Er zijn richtlijnen voor de hoogte van de bal op basis van jouw lichaamslengte. Zie ook de tabel hieronder. Blaas de bal stevig op, hij moet niet ver inzakken als je erop zit.
Lichaamslengte vs. balhoogte
100-140 cm 45 cm
140-165 cm 55 cm
165-180 cm 65 cm
180-195 cm 75 cm
>195 cm 85 cm
Hoe vaak moet ik trainen?
Het belangrijkste is dat jij naar je lichaam luistert. Wij raden aan om te beginnen met 3x per week. Voor de fanatiekeling is elke dag trainen ook mogelijk. Mocht je spierpijn krijgen wacht dan even tot dit weg is.
Ik krijg juist bekkenpijn na de training, wat nu?
Hoogstwaarschijnlijk voel je spierpijn. Bekkenbodemspieren zijn spieren die nooit actief getraind of langdurig aangespannen worden. Je kan in het begin dus best een beetje spierpijn krijgen! Twijfel je of het spierpijn is, raadpleeg dan een arts of je verloskundige.
Wordt het programma vergoed door mijn verzekeraar?
Sommige verzekeraars vergoeden zwangerschapscursussen. Vraag na bij je eigen verzekeraar of je voor een vergoeding in aanmerking komt.
Wanneer in de zwangerschap begin ik met de eerste training?
Het is ideaal om direct in week 1 te starten en de training gedurende de gehele zwangerschap vol te houden. Als je al verder gevorderd bent in je zwangerschap, is het nog steeds mogelijk om te beginnen. Bovendien is het nooit te laat. De trainingen hebben ook effect als je na de bevalling start!
Wat zijn de voordelen van bekkenbodemtraining en sporten?
Door het nauwgezet volgen van ons speciaal samengestelde programma kun je tal van klachten voorkomen. Voor veel vrouwen is het voorkomen van (blijvend) urineverlies een belangrijke motivatie. Bovendien helpt het programma om de kans op diabetes, hoge bloeddruk, bekkeninstabiliteit, algemene zwakte, vermoeidheid en een hoge hartslag te verminderen of te voorkomen.
Onderzoek heeft aangetoond dat door regelmatige training het herstelproces aanzienlijk versnelt. Hierdoor voel je je sneller fit en sterk genoeg om bijvoorbeeld je baby te tillen of een ontspannen wandeling te maken.
Op mentaal vlak zal je merken dat je meer zelfvertrouwen hebt en betere controle over je lichaam. Dit komt goed van pas tijdens de bevalling, waarbij het kunnen aanvoelen en aansturen van je lichaam essentieel is.
Kortom, een kleine investering nu voorkomt mogelijk een grote investering in tijd, geld en ongemak in de toekomst.
Is 9 Maanden Fit duur?
In vergelijking met een gemiddeld fysioconsult van €70,- en het eigen risico bij een gynaecoloog, biedt 9 Maanden Fit een voordelige oplossing. Door bekkenbodemtrainingen te volgen, voorkom je bovendien nare klachten ná de zwangerschap. Dit betekent dat je snel weer actief kunt zijn en je beter in je vel zit. Je hebt meer tijd en energie voor je baby, in plaats van constant bezig te zijn met het behandelen van klachten en pijn. Kortom, een waardevolle investering voor jouw welzijn en dat van je kleintje. Een koopje, toch?
Waarom zou ik niet een gratis online oefening doen?
Onze gekwalificeerde instructrice doet alle oefeningen voor en telt mee. Zo kun je duidelijk zien hoe je de oefeningen veilig uitvoert. Een juiste en veilige uitvoering is cruciaal om problemen te voorkomen. Lid worden van 9 Maanden Fit garandeert een optimale en veilige training.
Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via de socials, contactformulier of e-mail info@9maandenfit.nl.